Aktivnosti projekta MiSmo realizirane u Rumunjskoj

U sklopu projekta MiSmo (MySme) od 22. do 25. svibnja održan je susret projektnih partnera u Rumunjskoj. Provedene su dvije projektne aktivnosti, u gradu Oradea i mjestu Bodonoš, sve u organizaciji partnera iz Rumunjske – Teoretskog liceja Jozefa Kozáčeka u mjestu Bodonoš. Cilj projekta MiSmo – Manjinska kultura kao sredstvo samoidentifikacije i jačanja inkluzije u multietničkom okruženju je stvaranje najmanje 40 kratkih didaktičkih filmova usmjerenih na komunikaciju na slovačkom jeziku s naglaskom na specifične potrebe djece iz redova slovačke nacionalne manjine.

U utorak 23. svibnja održan je sastanak svih partnera – iz Slovačke, Srbije, Francuske i Hrvatske. Na sastanku u Rumunjskoj, osim nositelja projekta UMB Metodičkog centra za Slovake koji žive u inozemstvu, prisustvovali su i suradnici iz Slovačkog vojvodskog kazališta u Bačkom Petrovcu (Srbija) iz slovačke vikend škole, vrtića i folklornog društva Margarétka u Parizu (Francuska) te iz Slovačkog centra za kulturu Našice (Hrvatska). Nakon što su sudionici predstavili svoje dosadašnje aktivnosti u okviru projekta, pozornost je bila usmjerena na definiranje daljnjih projektnih aktivnosti. Naglasak je stavljen na specifikaciju verifikacijskih događaja u pojedinim zemljama, koji će zbog različitosti uvjeta i potreba pojedinih partnerskih zemalja imati različite oblike.

U srijedu 24. svibnja svi projektni partneri sudjelovali su na verifikacijskoj radionici u Teoretskom liceju u Bodonošu. Cilj faze provjere je izravno u pojedinim sredinama/zemalja partnera provjeriti odgovaraju li teme didaktičkih filmova koje su osmislili partneri potrebama krajnje ciljne skupine – iz tog razloga provjere su planirane u dječjem okruženju, ali i u okruženju njihovih učitelja. U Teoretskom liceju u Bodonošu provjera se odvijala u tri faze, teme su se provjeravale u okruženju učenika, njihovih učitelja i u grupi starijih, jer je jedna od tema partnera iz Rumunjske međugeneracijska suradnja. Projektni partneri bili su u potpunosti uključeni u proces verifikacije, što je značajno doprinijelo poznavanju okruženje u kojem rumunjski partner djeluje.

Previous slide
Next slide
Scroll to Top