Veleposlanik republike Slovačke u Zagrebu u prigodnom posjetu Slovačkom centru za kulturu Našice

U ponedjeljak, 5. listopada u prigodi 10 obljetnice Slovački centar za kulturu Našice posjetio je veleposlanik Republike Slovačke u Zagrebu NJ, E. Peter Susko te konzulica Linda Karašova. Sukladno aktualnim epidemiološkim mjerama, susretu je nazočio zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu u hrvatskom parlamentu Vladimir Bilek te predstavnici Saveza Slovaka – predsjednik Mirko Vavra i tajnica Branka Baksa.
Gostima je u ovoj prigodi ravnateljica Slovačkog centra za kulturu Našice predstavila izložbu Obitelj Pejačević i hrvatsko-povijesne veze Hrvata i Slovaka, koja je javnosti dostupna u prostorima Slovačkog centra za kulturu Našice do 23. listopada.
U ovoj prigodi veleposlanik Susko je predstavnicima slovačke zajednice u Hrvatskoj uručio DVD kolekciju pet slovačkih filmova sa hrvatskim titlovima. Kolekcija filmova nastala je u suradnji veleposlanstva Republike Slovačke u Zagrebu i Slovačkog filmskog instituta te Društvom hrvatsko-slovačkog prijateljstva, a zahvaljujući donaciji Slovacima u Hrvatskoj omogućeno je bolje poznavanje sedme umjetnosti u slovačkoj produkciji. Na susretu su dogovorene posljednje pripreme oko održavanja Dana slovačkoga filma, koji zbog pandemije koronavirusa nije održan u predviđenom terminu u svibnju. Događanje je projekt Središnje knjižnice Slovaka u Hrvatskoj, no zbog posebnih okolnosti ove godine organizaciju su preuzeli te ga pripremaju u partnerstvu Veleposlanstvo Republike Slovačke i Slovački centar za kulturu Našice.

Previous slide
Next slide
Scroll to Top