26. literarno natjecanje Prečo mám rád slovenčinu, prečo mám rád Slovensko u mjestu Nové Zámky

Prvog tjedna u lipnju u Nové Zámky po 26. put došli su mladi literarni talenti. Nad motom Zašto volim slovački, zašto volim Slovačku ove godine zamislilo se 523 učenika ne samo iz slovačkih osnovnih škola u Slovačkoj, već i iz slovačkih obrazovnih centara i škola u inozemstvu.

Svečana ceremonija natjecanja, u prisustvu državne tajnice Ministarstva školstva Slovačke Oľge Nachtmannove, gradonačelnika grada Nové Zámky Otakara Kleina, predstavnika grada N. Zámky, predsjednika Ureda za iseljene Slovake Jána Varšu, upravitelja Matice slovačke Maroša Smolca, zastupnika Ministarstva kulture Slovačke, Državnog pedagoškog ustava, Mjesnog odbora Matice slovačke Nové Zámky i drugih uvaženih gostiju, počela je simbolično, u centru N. Zámky kod kipa Antona Bernoláka . Nakon kratkog glazbeno-umjetničkog programa uslijedilo je polaganje vijenaca, čime je završen uvod u svečanu ceremoniju koja je održana u carsko-kraljevskoj zatvorenoj jahaonici.

Na svečanosti u mjestu Nové Zámky 7. lipnja sudjelovala je učenica slovačkog jezika Indira Kubaša s učiteljicom slovačkog jezika Anom Marošević. Put je organizirala ravnateljica Slovačkog centra za kulturu Našice Sandra Kralj Vukšić, koja je također prisustvovala svečanosti sa svojom suradnicom Tatjanom Seničanin.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top