Izložba likovne skupine Kontrast iz Josipovca Punitovačkog u organizaciji SKC-a Našice

Slovački centar za kulturu Našice pripremio je izložbu likovnih djela skupine Kontrast iz Josipovca Punitovačkog s ciljem javnosti predstaviti te ujedno zaštititi različite oblike slovačke kulture i umjetnosti.

Otvorenje izložbe pod nazivom Lice KONTRASTA (Tvár KONTRASTU) održano je 18. travnja u izložbenoj dvorani Zavičajnog muzeja Grada Našica (dvorac Pejačević) a sama izložba trajala je do 9. svibnja 2015. Izložbu, koja se održala pod pokroviteljstvom Grada Našica, otvorio je predsjednik Saveza Slovaka Mirko Vavra. Za potrebe izložbe izrađeni su katalozi, plakati i pozivnice. Osim stručnog savjetovanja ravnateljice Silvije Lučevnjak, u realizaciji, odnosno samom postavljanju izložbe sudjelovali su i članovi grupe Kontrast Adam Konjušak i Josip Brandis. Na izložbi se predstavilo osam umjetnika: voditeljica skupine Anica Popović, Adam Konjušak, Mihaela Brkić, Matija Labak, Ana Marija Bareš, Dominik Komar, Katarina Kuric i Josip Brandis. 

Stvaralaštvo članova skupine Kontrast predstavlja dio kulturnog stvaralaštva i kulturne baštine Slovaka u Hrvatskoj, čime je ova izložba predstavila tek mali dio bogatog opusa u raznim tehnikama – od akvarela, enkaustike i linoreza do kiparskih djela u kamenu i glini.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top