Koordinacijsko savjetovanje za područje obrazovanja iseljenih Slovaka

Svake godine krajem siječnja Sekcija međunarodne suradnje i europskih poslova Ministarstva školstva, znanosti, istraživanja i sporta Republike Slovačke organizira koordinacijsko savjetovanje za područje obrazovanja iseljenih Slovaka. Na ovogodišnjem savjetovanju organiziranom 26. siječnja u prostorijama Filozofskog fakulteta Sveučilišta Komenskog u Bratislavi sudjelovali su predstavnici iseljenih Slovaka iz Ukrajine, Rumunjske, Mađarske, Poljske, Srbije, Hrvatske, Njemačke i SAD-a. Hrvatsko su zastupali savjetnik za slovački jezik i kulturu Andrija Kuric, ravnateljica Sandra Kralj Vukšić i kustosica Tatjana Seničanin iz Slovačkog centra za kulturu Našice.

Na susretu, kojim je koordinirala voditeljica Odjeljenja razvojne pomoći i službi za osiguranje međunarodne suradnje na Ministarstvu školstva, znanosti, istraživanja i sporta Slovačke republike Ing. Katarína Čamborová, edukacijske programe u 2018. godini predstavile su tri obrazovne institucije: Centar za daljnje obrazovanje Sveučilišta Komenskog u Bratislavi, Metodički centar i Pedagoški fakultet Sveučilišta Mateja Bela u Banskoj Bystrici i Studia Academica Slovaca – centar za slovački kao strani jezik.

Iz bogate ponude edukativnih programa i projekata namijenjenih učiteljima slovačkog jezika te učenicima osnovnih i srednjih škola u kojima se uči slovački jezik, bit će izabrani programi u skladu s potrebama na terenu, ali i financijskim mogućnostima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top