Obnovljen Memorandum o suradnji Slovačkog nacionalnog muzeja – Muzeja hrvatske kulture u Slovačkoj i Slovačkog centra za kulturu Našice

Izložba Slovačkog nacionalnog muzeja – Muzeja hrvatske kulture u Slovačkoj Značajni Hrvati u Slovačkoj, koja gostuje u Slovačkom centru za kulturu Našice povodom 30. obljetnice Saveza Slovaka, obogatit će kulturnu ponudu grada ovoga ljeta.

Uvod u gostovanje izložbe obilježen je obnavljanjem Memoranduma o suradnji između Slovačkog nacionalnog muzeja – Muzeja hrvatske kulture u Slovačkoj te Slovačkog centra za kulturu Našice za razdoblje 2022. – 2028. Sporazum su 11. lipnja u prisutnosti veleposlanika Republike Slovačke u Hrvatskoj Nj. E. Petra Suska, zastupnika za češku i slovačku nacionalnu manjinu u Hrvatskom saboru Vladimira Bileka, ravnatelja Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina RH Alena Tahirija, predsjednika Saveza Slovaka Mirka Vavre te kustosice Slovačkog centra za kulturu Našice Tatjane Seničanin potpisali ravnatelj Muzeja hrvatske kulture u Slovačkoj Andrej Solar i ravnateljica Slovačkog centra za kulturu Našice Sandra Kralj Vukšić. Ovim činom stvorene su i formalne pretpostavke za nastavak suradnje, koja traje od 2016. godine, kada je u Bratislavi prvi puta potpisan ovakav memorandum.

Scroll to Top