Posjet lektora iz UJOP-a SK u okviru programa Erasmus+

Odjel za jezičnu i stručnu pripremu stranaca i iseljenih Slovaka Centra za daljnje obrazovanje Sveučilišta Komenski u Bratislavi (slov. UJOP), odnosno njegove djelatnice, lektorice iz Slovačke, po drugi puta i to od 8. do 11. svibnja posjetile su Hrvatsku u sklopu europskog projekta pod nazivom Teorija nasuprot praksi u jezičnoj i stručnoj pripremi iseljenih Slovaka u okviru programa Erasmus+ u suradnji sa Slovačkim centrom za kulturu Našice.

Dana 9. svibnja održan je susret lektorica s vodstvom OŠ Julija Benešića u Iloku. Na susretu su prisustvovali ravnatelj škole Miroslav Bošnjak, savjetnik Andrija Kuric te djelatnice Slovačkog centra za kulturu Našice, ravnateljica Sandra Kralj Vukšić i kustosica Tatjana Seničanin. Vođena je diskusija o problemima vezanim uz podučavanje slovačkog jezika, a kao jedan od vodećih problema istaknut je opadajući broj djece u Slavoniji koja govore slovački.

Lektorice iz navedene institucije sudjelovale su na nastavi učenika petog, šestog i sedmog razreda u OŠ u Iloku s temom Juraj Jánošík – narodni heroj te kulturne znamenitosti pod UNESC-om u Slovačkoj. Učenici su pokazali izvrsno poznavanje jezika, aktivno su sudjelovali u razgovoru i spremno izvršavali zadatke.

Scroll to Top