Prvi aktiv učitelja u kalendarskoj godini

U Osijeku 27. veljače u prostorijama učeničkog doma turističke škole održan je prvi aktiv učitelja slovačkog jezika i kulture u kalendarskoj godini. Sastanak, na kojem je sudjelovalo svih sedmero učitelja, savjetnik za slovački jezik i kulturu Andrija Kuric i ravnateljica Slovačkog centra za kulturu Našice Sandra Kralj Vukšić, vodio je predsjednik aktiva učitelj Josip Kvasnovski.
Dnevni red s 9 točaka započeo je kratkim izvještajima učitelja o realiziranim planovima i programima u školama od rujna 2015. do veljače 2016. godine. Izvještaj s Koordinacijskog savjetovanja Ministarstva školstva, znanosti i istraživanja SR, koje se održalo 29. siječnja 2016. u Bratislavi dali su savjetnik, predsjednik aktiva i ravnateljica Slovačkog centra za kulturu Našice.
Diskusija u sljedeće 4 točke bila je usmjerena na određivanje sudjelovanja učitelja na događanjima, koje im se nude učiteljima, ali i na organizacijskim pitanjima vezanim uz realizaciju literarnog i dramaturškog stvaralaštva Slovenčina moja. Također se raspravljalo o izdanju zbirke učeničkih literarnih radova Kvapky XII. Slovenčina moja, koja će ove godine biti u Jakšiću 14. svibnja, nosit će obilježje S. H: Vajanskog, budući da je ove godine 100. obljetnica smrti ovog značajnog slovačkog pisca.
Učitelji su i ovom prigodom izrazili nadu, da će sredstava za planirane aktivnosti bili dovoljno, kako bi svoj rad mogli izvršiti u potpunosti. U tome će im pomagati savjetnik za slovački jezik i Slovački centar za kulturu Našice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top