Slovački veleposlanik prvi put posjetio Slovački centar za kulturu Našice

Slovački centar za kulturu Našice po prvi puta posjetili su veleposlanik Slovačke republike u Hrvatskoj Peter Susko te konzulica Linda Karašova.

S obzirom na to da se rekonstrukcija objekta u vlasništvu Saveza Slovaka, a koji koristi Slovački centar za kulturu Našice, privodi kraju, došlo je vrijeme za konkretnu suradnju na obrazovnim i kulturnim programima, što je bila glavna tema ovog susreta.

Goste iz veleposlanstva primile su 25. veljače djelatnice Slovačkog centra za kulturu Našice, a na susretu su sudjelovali i predstavnici Saveza Slovaka – osnivača Slovačkog centra za kulturu Našice. Dogovorena je konkretna potpora veleposlanstva na projektima, od kojih će neki biti realizirani već u sljedećim tjednima. Suradnja je dogovorena u području izložbene djelatnosti, ali i zabavno-edukativnih programa za učenike slovačkog jezika. Veleposlanik Susko iznio je nekoliko prijedloga vezano za nastojanje da se slovački jezik vrati na osječko sveučilište, a provedba iziskuje sinergiju kompetentnih institucija iz Slovačke i Hrvatske.

Podršku Slovačkom centru za kulturu Našice, kao i drugim slovačkim organizacijama koje djeluju u Hrvatskoj, slovačka vlada pruža ne samo putem svog veleposlanstva u Zagrebu, već i putem Ureda za iseljene Slovake, posredništvom kojega je prije deset godina osiguran dio sredstva za kupovinu sjedišta Saveza Slovaka, kao i financijska podrška projekata Slovačkog centra za kulturu Našice od njegovog osnutka do danas.

Previous slide
Next slide
Scroll to Top