Učitelji slovačkog jezika na metodičkoj edukaciji u Bratislavi

Zahvaljujući uspješnoj suradnji Ustava jezične i stručne pripreme Centra daljnjeg obrazovanja (dalje UJSP CDO SK) Sveučilišta Komenskog u Bratislavi i Slovačkog centra za kulturu Našice, Bratislavu su od 30. studenog do 1. prosinca 2018 posjetili učitelji slovačkog jezika i kulture u srednjim i osnovnim školama u Hrvatskoj i ravnateljica SCK Našice Sandra Kralj Vukšić. UJSP CDO SK pozvao je učitelje slovačkog jezika iz Hrvatske na Metodičku edukaciju lektora – praktične aplikacije aktivnog učenja i hospitacija slovačkog jezika te stručnih predmeta.

Na edukaciji, koju je vodila metodičarka UJSP CDO SK Dana Krajčiová, sudjelovali su učiteljice Boženka Dasović, Jelena Dejanović i Ana Marošević uz pratnju ravnateljice SCK Našice Sandre Kralj Vukšić. Za realizaciju stručnog dijela obrazovanja pobrinula se metodičarka Katarína Nevrlová s kojom su učiteljice nakon predavanja izmijenile stavove i iskustva iz područja stručne djelatnosti i rada s učenicima u razredu. U završnom dijelu predložene su teme koje bi bile realizirane u okviru buduće suradnje u obliku predavanja, radionica ili nastavnih sati.

Boravak u Bratislavi iskorišten je i za susret s predsjednikom Ureda za iseljene Slovake Jánom Varšom, kojemu su se tom prigodom zahvalili za potporu i suradnju te su ujedno prodiskutirali o mogućnosti poboljšanja buduće suradnje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top