Jezični izazovi Slovaka u Hrvatskoj

S ciljem očuvanja materinjeg jezika slovačke zajednice u Hrvatskoj, u petak 19. listopada u prostorijama Saveza Slovaka i Slovačkog centra za kulturu Našice održan je stručni skup pod nazivom Jezični izazovi Slovaka u Hrvatskoj.
Susret je organizirao Slovački centar za kulturu Našice prigodom Europskog dana jezika uz potporu Savjeta za nacionalne manjine RH. Na početku susreta prisutne je pozdravila ravnateljica Centra Sandra Kralj Vukšić, kao i predsjednik Saveza Slovaka Mirko Vavra, koji je naglasio važnost susreta u očuvanju i razvoju jezika slovačke nacionalne manjine u RH.
Tematski je susret bio usmjeren na publikacijsku djelatnost, a između ostalog na pripremu članaka za jedini kulturno-društveni časopis Slovaka u Hrvatskoj. Urednica Prameňa Tatjana Seničanin približila je prisutnima kroz PPT prezentaciju nastanak jednog broja časopisa s primjerima uređenja tekstova i materijala. Na navedene teme održana je kratka diskusija sa zaključkom da je susrete potrebno kontinuirano organizirati kako bi se održala pa i povećala kvaliteta informacija o kulturnim aktivnostima Slovaka u Hrvatskoj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top