Slovaci na koncertu i prijemu Veleposlanstava Slovačke i Češke Republike u Zagrebu

Predstavnici slovačkih organizacija, Savez Slovaka, matice slovačke, Slovački centar za kulturu Našice i udruga Oko Jadrana sa zahvalnošću su primili poziv domaćina – Veleposlanstva Republike Slovačke u Zagrebu, Veleposlanstva Češke republike u Zagrebu i zastupnika za češku i slovačku nacionalnu manjinu u Saboru Vladimira Bileka na svečani koncert i prijem, koji su održani 24. listopada 2018. prigodom 100. obljetnice nastanka Čehoslovačke, 50. obljetnice Praškog proljeća i 25. obljetnice nastanka Slovačke republike.
Djela svjetski poznatih čeških i slovačkih autora Z. Fibicha, A. Dvořáka, E. Suchoňa i B. Martinů u izvedbi virtuoza na klaviru prof. Mariána Lapšanského i poznatog češkog violončelistu Petra Nouzovského prezentirana su gostima u prostorijama Muzeja Mimara.
Nakon jedinstvenog glazbenog doživljaja, goste su na uvodu prijema pozdravili i u kratkim crtama s povijesnim događanjima, zajedničkom poviješću i sadašnjim prijateljskim odnosima upoznali veleposlanik Češke Vladimír Zavázal, veleposlanik Slovačke Peter Susko i zastupnik Vladimir Bilek.
Na početku prijma gosti su imali mogućnost pogledati izložbu posvećenu povijesnim događajima iz 1968. godine i aktualizirani izložbeni projekt prigodom 25. godišnjice državnosti Republike Slovačke „SLOVAKIA – WEALTH IN DIVERSITY“.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top