Obavijest MZO RH

Poštovani,

uslijed novonastalih okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa, obavještavamo Vas kako je Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo Odluku o poništenju Javnog poziva za provođenje posebnih oblika nastave (ljetne škole) za učenike pripadnike nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj u školskoj godini 2019./2020. (https://mzo.gov.hr/natjecaji-196/odluka-o-ponistenju-javnog-poziva-za-provodjenje-posebnih-oblika-nastave-ljetne-skole-za-ucenike-pripadnike-nacionalnih-manjina-u-republici-hrvatskoj-u-skolskoj-godini-2019-2020/3705).

Također, kako bi se prilagodili novonastaloj situaciji, donešene su i Izmjene i dopune Javnog poziva za sufinanciranje posebnih programa nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj u 2020. godini (https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/izmjene-i-dopune-javni-poziv-za-sufinanciranje-posebnih-programa/3709) .

Molimo vas da obratite pozornost na prihvatljive vremenske rokove za pojedine aktivnosti po grupama.

Rok: 1. lipnja 2020.

Do prethodno navedenih odluka došlo je iz razloga što unatoč popuštanju pojedinih mjera, socijalno distanciranje ostaje ključno i dalje. Naša je zajednička obveza preuzeti odgovornost kako za sebe tako i za djecu, učenike te članove naših obitelji i smanjiti rizik koliko god je to moguće te se prilagoditi novonastalim okolnostima. Vjerujemo kako će biti još prilika kada nas napokon ova nedaća napusti i krenut ćemo jači i odlučniji u ostvarivanju naših ciljeva i programa za pripadnike nacionalnih manjina.

SAMOSTALNI SEKTOR ZA NACIONALNE MANJINE

Scroll to Top