Otvorenje izložbe LICE KONTRASTA u Sveučilišnoj knjižnici u Bratislavi

U izložbenom salonu Sveučilišne knjižnice u Bratislavi u srijedu 14. studenog 2018. održano je otvorenje izložbe likovne skupine Kontrast koja djeluje pri Matici slovačkoj Josipovac.

Na otvorenju su prisustvovali brojni gosti među kojima: veleposlanik Republike Hrvatske u Slovačkoj Aleksandar Heina, predsjednik Ureda za iseljene Slovake u Bratislavi Ján Varšo, ravnateljica Sveučilišne knjižnice u Bratislavi Silvia Štasselová, ravnateljica SCK Našice Sandra Kralj Vukšić, kustosica SCK Našice Tatjana Seničanin, kustos izložbe i umjetnički kritičar iz Galerije Artem Ľuboslav Móza, voditeljica likovne skupine Kontrast Anica Popović i zamjenik načelnice općine Josipovac te predsjednik Slovačkog kulturno-umjetničkog društva braća Banas Marijan Batorek.

Za dinamičnost programa pobrinula se Milina Sklabinská iz Ureda za iseljene Slovake koja je vodila program otvorenja izložbe, a tijekom programa predstavili su se u dva glazbena bloka slovačkim i jednom hrvatskom pjesmom studenti iz Hrvatske i Vojvodine koji studiraju u Bratislavi. Među njima su bili i članovi SKUU Ivan Brnjik Slovak iz Jelisavca. Izložbu, koja je trajala do 28. studenog, organizirao je Slovački centra za kulturu Našice u suradnji sa Sveučilišnom knjižnicom u Bratislavi i Uredom za iseljene Slovake.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top