Otvorenje izložbe Zidne kuharice – likovni izričaji naših baka prigodom 25. obljetnice 25. godina Matice slovačke Markovac, 45. obljetnice SKUU „Franjo Strapač“ i 24. dječje smotre slovačkog folklora u Hrvatskoj

U subotu 5. svibnja održana je 24. dječja smotra slovačkog folklora u Hrvatskoj. Program proslave počeo je otvorenje izložbe u organizaciji Slovačkog centra za kulturu Našice – Zidne kuharice – likovni izričaji naših baka, postavljene u prostorijama Matice. U ime ravnateljice Centra i u svoje osobno ime prisutne je pozdravila te sa sadržajem izložbe upoznala kustosica Centra Tatjana Seničanin. Izložba je po prvi puta predstavljena javnosti prigodom 25. obljetnice Saveza Slovaka, a sada je ponovno bila otvorena kao rođendanski poklon Markovčanima, koji su u nedjelju 6. svibnja obilježili 25 godina Matice i 45 godina Slovačke kulturno-umjetničke udruge „Franjo Strapač“. Izložbu je otvorio zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu u Hrvatskom saboru Vladimir Bilek.

Dana 6. svibnja, nakon održane 24. dječje smotre slovačkog folklora u RH, Markovčani su nastavili s proslavom bogatom kulturnim događanjima. Toga dana zabilježili su spomenute godišnjice. Na programu, koji se održao u markovačkoj Drevenici, među brojnim cijenjenim gostima bila je nazočna i ravnateljica Slovačkog centra za kulturu Našice Sandra Kralj Vukšić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top