Prezentacija Slovačke i studija slovačkog jezika u SŠ Isidora Kršnjavoga u Našicama

Dana 14. ožujka Srednju školu Isidora Kršnjavoga u Našicama posjetili su veleposlanik Republike Slovačke u Zagrebu Nj. E. Peter Susko u pratnji predavača s Odsjeka za slovakistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Martina Machate i Ivane Čagalj. 

Nakon pozdravnih riječi ravnatelja Željka Filjka posjetitelji su predstavili Slovačku i mogućnosti koje pruža poznavanje slovačkog jezika. Veleposlanik Susko predstavio je Slovačku kao zemlju prirodnih ljepota i bogate tradicije, ali i kao mjesto aktivnog odmora i modernih pogodnosti, inovativnih ideja i vrhunske gastronomije. Ovom prilikom srednjoškolci su imali mogućnost upoznati Slovačku virtualnu stvarnost putem sustava Samsung Oculus, svojevrsnog virtualnog turističkog vodiča. Predavači Odsjeka za slovakistiku Sveučilišta u Zagrebu predstavili su mogućnosti studija slovačkog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu.

S obzirom na to da u svome djelovanju skrbi o slovačkom školstvu u Hrvatskoj, Slovački centar za kulturu Našice pružio je podršku u pripremi gostovanja u Našicama. Realizaciju programa svojim su prisustvom podržale i djelatnice Saveza Slovaka

Scroll to Top