Radni susret hrvatskih pedagoga slovačkog jezika

Radni susret hrvatskih pedagoga slovačkog jezika održan je 10. ožujka u Osijeku.
Na radnom susretu su se, u prisutnosti školskog nadglednika – savjetnika za izučavanje slovačkog materinskog jezika Andrije Kurica i ravnateljice Slovačkog centra za kulturu Našice Sandre Kralj Vukšić, okupili učitelji slovačkog jezika koji rade u Hrvatskoj u osnovnim i srednjim školama – Marija Pejak, Maja Kanđera, Ana Marošević, Vlatko Miksad i Josip Kvasnovski, koji je ujedno predsjednik aktiva učitelja slovačkog jezika.
Uvodni dio susreta bio je posvećen analizi realizacije plana rada od rujna 2017. do veljače, kojeg je podnio svatko od prisutnih pedagoga. Financijski plan za 2018. godinu upućen na Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH predstavila je ravnateljica Slovačkog centra za kulturu Našice. Ujedno je izvijestila o projektima koje je odobrio Ured za iseljene Slovake.
Školski savjetnik i ravnateljica su ujedno izvijestili o Koordinacijskom savjetovanju za područje obrazovanja iseljenih Slovaka, koje je održano 27. siječnja u Bratislavi. Sudionici iz Hrvatske sudjeluju u Školi u prirodi prema planu u terminu od 23. lipnja do 2. srpnja u Vyšnoj Boci, dok će Međunarodni ljetni tabor u Tatranskoj Lesni biti od 1. do 7. srpnja. Učitelji iz Hrvatske imat će priliku sudjelovati na seminarima za donjezemske pedagoge, koji će se održati tijekom godine u Srbiji, o čemu će biti pravovremeno obaviješteni.
Jedna od točaka programa bila je i priprema za 25. Slovenčinu moju, koja će se održati u OŠ kralja Tomislava u Našicama 10. studenog. Osim navedenog, govorilo se o pripremi zbirke učeničkih radova Kvapky XVI.
U okviru diskusije predloženo je da se posredništvom učitelja po školama prikupi arhivirani materijal prošlogodišnjih programa Slovenčine moje i uruči SKC Našice na uređenje i obradu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top