Tradicionalno obilježavanje Međunarodnog dana materinskog jezika u organizaciji Slovačkog centra za kulturu Našice s učenicima OŠ kralja Tomislava Našice i OŠ Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac

Prigodom Međunarodnog dana materinskog jezika Slovački centar za kulturu Našice od 2012. godine redovno organizira prigodan program za učenike slovačkog jezika. Ove godine 20. i 21. veljače u Zavičajnom muzeju Našice zaposlenice Centra pripremile su na uvodu susreta prigodnu prezentaciju za učenike 6. i 7. razreda Osnovne škole kralja Tomislava Našice i Osnovne škole Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac.
Učenike iz Našica, koji su u muzej došli u pratnji učiteljica Ane Marošević i Josipe Zebić, i učenike iz Jelisavca u pratnji učiteljice Branke Kanđera, na uvodu je pozdravila ravnateljica Muzeja Silvija Lučevnjak kao i ravnateljica Centra Sandra Kralj Vukšić. Nakon pozdravnih riječi učenike je u Dan materinskog jezika interaktivnim predavanjem o slovačkom jeziku uvela kustosica Centra Tatjana Seničanin.
Učenici su pogledali i izložbu Rukotvorine Matice slovačke Jurjevac, koju je Centar organizirao u suradnji s navedenom maticom i Zavičajnim muzejom Našice, te su se upoznali s tehnikama izrade koje su još uvijek prisutne među Slovacima iz Jurjevca. Učenici su tom prigodom posjetili i Središnju knjižnicu Slovaka u Hrvatskoj kroz koju ih je provela voditeljica knjižnice Ružica Vinčak.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top