Realizacija projekta Erasmus + Ja Som u SKC u Našicama

Od 10. do 12. kolovoza u Slovačkom centru za kulturu Našice održavala se edukacija u okviru projekta Erasmus + Ja som, punog naziva Samoidentifikacija u multietničkom okruženju kao sredstvo etničke tolerancije.
Nakon uvodnog govora organizatora, ravnateljice Slovačkog centra za kulturu Našice Dr. sc. Sandre Kralj Vukšić i Mgr. Tatjane Seničanin, na uvodu edukacije, Mgr. Katarína Mosnáková Bagľašová iz Sveučilišta Mateja Bela iz Banske Bystrice, organizacije koja je nositelj projekta (Slovačka), predstavila je metodologiju educiranja projekta Ja Som. U programu su doprinijeli i Mgr. art. Martin Urban, Phd iz UMB izlaganjem na temu Scenski izričaj Slovaka u Hrvatskoj te Alex Mlinárcsik iz slovačkog Lýcea u Bodonošu (Rumunjska) prezentacijom scenski izričaj Slovaka u Rumunjskoj.
Dodana vrijednost bila je i skupljanje materijala među Slovacima u Josipovcu Punitovačkom i Zokovom Gaju, koji su poslužili za analizu partnerima iz Slovačke i Rumunjske. Ovom prigodom organizirana je i edukacija za voditelje skupina i plesne pedagoge iz matica slovačkih u Hrvatskoj. Iz bogate diskusije i analize trodnevne edukacije partneri su definirali nekoliko motivacijskih postupaka i prijedloga, koji za cilj imaju dati podršku voditeljima skupina i plesnim pedagozima među Slovacima u Hrvatskoj.
Prvi sljedeći korak u okviru projekta bit će aktivnosti u Srbiji koje će se održati u listopadu ove godine. Organiziraju ju partneri iz Odjela slovakistike Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Novom Sadu (Srbija).

Previous slide
Next slide
Scroll to Top