Susret folklorista

Od petka 3. do nedjelje 5. rujna realiziran je projekt Susret folklorista koji je organizirao Slovački centar za kulturu Našice u suradnji s Maticom slovačkom Josipovac gdje se projekt realizirao. Radionice za folkloriste matica slovačkih odnosno slovačkih kulturno umjetničkih društava vodio je visokoškolski pedagog, koreograf, režiser i lektor na seminarima Mgr. art. Martin Urban, PhD., stručnjak sa višegodišnjim iskustvom u radu sa iseljenim Slovacima na području folklora i scenskog izričaja.

Podršku projektu svojim prisustvom iskazali su konzul Republike Slovačke u Republici Hrvatskoj Zdenko Galbavy te predsjednica Matice slovačke Josipovac Rozalija Kukučka.

Tijekom radionica polaznici su se upoznali s metodologijom istraživanja, oblikovanjem materijala istraživanja za scensku izvedbu, osnovama dramaturgije, koreografije i režije. Cilj projekta je povećanje učinkovitosti i kvalitete rada matica slovačkih na području scenske prezentacije, povratak izvornim oblicima autohtone kulture i jačanje svijesti o važnosti očuvanja regionalnih i lokalnih kulturnih izričaja.

1. dan
1. dan
1. dan
2. dan
2. dan
2. dan
2. dan
2. dan
3. dan
3. dan
3. dan
3. dan
Scroll to Top