Suradnja osnovnih škola iz Hrvatske i Vojvodine

Dana 7. studenog u osnovnim školama u Jelisavcu i Našicama održan je zanimljiv program u okviru projekta, kojeg je pripremilo Udruženje slovačkih pedagoga Vojvodine. Oko 25 učenika iz OŠ Jána Čajaka u Bačkom Petrovcu u pratnji učitelja posjetilo je OŠ Ivana Brnjika Slovaka u Jelisavcu i OŠ kralja Tomislava u Našicama, gdje su učenicima na slovačkom jeziku pripremili zanimljivi program ispunjen pjesmom, plesom i kazališnom predstavom Soľ nad zlato.
Učenike i učitelje iz Bačkog Petrovca pozdravili su ravnateljice osnovnih škola u Jelisavcu Ljerka Ćorković i Našicama Vlatka Zahirović, kao i ravnateljica Slovačkog centra za kulturu Našice Sandra Kralj Vukšić te savjetnik za slovački jezik Andrija Kuric. Na uvodu u program prisutnima se s nekoliko riječi obratila koordinatorica projekta, predsjednica Udruženja slovačkih pedagoga Mária Andrašíková.
Susret je održan u okviru projekta pod nazivom Povratan posjet učenika OŠ Jána Čajaka u Bačkom Petrovcu i učenika OŠ I. B. Slovaka u Jelisavcu te OŠ kralja Tomislava u Našicama, a u planu je da Petrovčani, uskoro budu domaćini našim đacima iz navedenih škola.
Prilikom posjeta, gosti iz Bačkog Petrovca upoznati su s nastavnim programom slovačkog jezika, kulturnim i društvenim životom Slovaka u Hrvatskoj. Nakon posjeta školama posjetili su i Našice te Zavičajni muzej uz stručnu pratnju ravnateljice muzeja Silvije Lučevnjak. Projekt susreta održan je u organizaciji Slovačkog centra za kulturu Našice s financijskom potporom Ureda za iseljene Slovake.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top